back

Пільги учасникам АТО

29 квітня 2015

Згідно з постанової Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 учасникам АТО затверджено порядок надання статусу учасників бойових дій. Так, статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов'язаним) і працівникам Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління держохорони, Держспецзв'язку, військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи в районах проведення; працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь у АТО. Рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій (комісія утворюється Держслужбою у справах ветеранів війни та учасників АТО).

Особи, яким встановлено статус учасника бойових дій, мають право на пільги, згідно ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту». Для оформлення пільг необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання для надання пільг з оплати за житлово-комунальні та інші послуги, за адресою: м. Ніжин, пл. І. Франка, 1, кім.4

Документи, що потрібні для оформлення пільг:

1. Оригінал та копія посвідчення про право на пільгу.

2. Оригінал та копія паспорту пільговика (стор. 1, 2 та сторінка, де зазначена остання реєстрація).

3. Оригінал та копія довідки пільговика про присвоєння ідентифікаційного номера.

4. Довідка про склад сім’ї з сільської ради

Додатково надаються копії документів на членів сім’ї пільговика ( дружину, непрацездатних батьків, неповнолітніх дітей).

Довідки за телефоном 2-34-38

Управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації