back

Здійснено аналіз роботи щодо проведених перевірок цільового використання коштів передбачених для надання населенню субсидій та соціальних допомог

26 березня 2015

Управлінням соціального захисту населення Ніжинської РДА здійснено аналіз роботи за 2014 рік щодо проведених перевірок цільового використання коштів передбачених для надання населенню субсидій та соціальних допомог, а також поданої громадянами інформації про доходи для призначення вказаних виплат.

За 2014 рік було перевірено 2156 особових справ, з них 914 отримувачів субсидії та 1242 отримувачів соціальних допомог. Від загальної кількості соціальних виплат 2843 у відсотковому співвідношенні це становить 75,83 %.

Були здійснені перевірки по 790 сім’ям обстеження матеріально-побутових умов проживання, обстеження фактичних обставин здійснення догляду за інвалідом 1 групи, або особою, яка досягла 80-річного віку, встановлення факту проживання та факту незайнятості заявників, надання соціальних послуг.

Також перевірка здійснювалась шляхом запитів до Ніжинської об’єднаної державної податкової адміністрації, перевірено 1248 осіб отримувачів допомог. Під час перевірок у 52 особових справах виявлені порушення (переплата) на суму 18 245,65 грн.

Основною причиною надмірного нарахування коштів було подання громадянами та установами неповної або недостовірної інформації про доходи та майновий стан одержувачів допомоги, а в деяких випарках заявники намагалися взагалі не показати (скрити) свої доходи. До нарахованої заробітної плати не включалися суми доплат, суми індексації заробітної плати, невірне помісячне нарахування по лікарняним листам та суми відпустки, матеріальних допомог, які мають систематичний характер. Переплати виникали і з вини підприємств, установ та організацій різних форм власності, які надавали довідки з недостовірними відомостями про доходи та майновий стан громадян.

Всі надміру нараховані кошти в обов’язковому порядку стягуються та повертаються до державного бюджету.

Кот Т.В.,

державний соціальний інспектор УСЗН Ніжинської РДА