back

Своєчасне оформлення житлової субсидії

09 лютого 2011

Повідомляємо населенню Ніжинського районну, що робота з призначення житлової субсидії для оплати житлово-комунальних послуг,в тому числі природного газу для опалення будинку в опалювальний період 2010-2011 років продовжується. Громадяни можуть оформити житлову субсидію з початку 2011 року по квітень місяць цього року.

Для призначення житлової субсидії громадяни подають такі документи:
-паспорт, ідентифікаційний номер;
-заяву (заява заповнюється на власника будинку);
-декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);
-довідки про доходи кожної зареєстрованої особи, якими підтверджується інформація про доходи, яка була надана у декларації .

При спрощеному порядку надання населенню субсидій пенсіонерам не потрібно надавати довідки про розмір пенсії - інформацію про їх пенсію управління праці та соціального захисту населення отримує з управління Пенсійного фонду по запиту. Але якщо пенсіонер має паї
– необхідно подати до райуправління праці довідку про доходи , тобто виплату по паях , а якщо звернення вперше- потрібно подати ксерокопію державних актів та договорів оренди на них.

На житлову субсидію для оплати житлово-комунальних послуг,в тому числі природного газу для опалення будинку, дані про зарплату,стіпендію, державні соціальні виплати, виплати по паях, тощо необхідно подавати за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії.

Також громадяни звільнені від обов"язку надавати для призначення субсидій довідки сільських (селищної) рад про склад сім"ї та довідки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг , така інформація надаватиметься цими організаціями на запит управління праці та соціального захисту населення.

Сектор прийому громадян відділу адресних соціальних виплат райуправління праці працює без обідньої перерви, кожного робочого дня, інформацію щодо порядку призначення різних видів допомог можна отримати за телефоном 223-44. По цьому телефону діє попередній запис на прийом для призначення різних видів допомог.

С.Ярмак-нач.відділу адресних соціальних виплат

райуправління ПСЗН т.240-92