back

До Дня працівників сільського господарства

13 листопада 2014

Наближається свято сільських трударів, які завершують роботи на полях та підводять підсумки нелегкої, але такої необхідної праці. Сільськогосподарське виробництво в області здійснюють 977 підприємств, у т.ч. 488 фермерських господарств. В аграрних підприємствах Чернігівщини (з кількістю працівників 10 осіб і більше) були зайняті 25,6 тис. найманих працівників. Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила 3,7%.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 3 млн.т зерна (на 35% більше, ніж рік тому), реалізовано на забій майже 56 тис.т живої ваги худоби та птиці (на 4% більше), надоєно 493 тис.т молока (майже на рівні минулого року), вироблено 260 млн.шт. яєць (на 2% більше). Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2,8 млн.т (на 37% більше, ніж рік тому). Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, проса, соняшнику, сої, картоплі та овочів.

Серед регіонів України Чернігівщина третій рік поспіль на шостому місці з виробництва молока, на п’ятому – за чисельністю поголів'ям великої рогатої худоби та корів. З ланів Чернігівщини найбільше в країні зібрано жита, за виробництвом вівса та кукурудзи ми на другому місці, зернобобових та картоплі – четвертому, гречки – восьмому.

Головне управління статистики у Чернігівській області