back

До дня автомобіліста і дорожника

23 жовтня 2014

Щорічно в останню неділю жовтня автомобілісти і дорожники відзначають своє професійне свято.

Упродовж січня–вересня 2014р. підприємства автомобільного транспорту, з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями перевезли 39,8 тис.т вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 9 млн.ткм.

Частка вантажів, перевезених приватними підприємцями міста, становила 91% загального обсягу.

Пасажирський автотранспорт, з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями, за січень–вересень 2014р. перевіз 7,1 млн. пасажирів, що на 16,3% більше, ніж за відповідний період 2013р. Обсяг виконаного пасажирообороту зріс на чверть і становив 61,8 млн.пас.км.

Серед автопідприємств значні обсяги з перевезення вантажів здійснило ПП «Нафта Еко», з перевезення пасажирів – Ніжинське ТОВ «Пассервіс».

Крім автотранспортних підприємств, послуги з перевезення пасажирів надавали 57 приватних перевізників. Населення міста надавало перевагу автотранспорту цієї категорії перевізників (майже 81% перевезених пасажирів).

У загальнообласних показниках частка обсягів вантажних та пасажирських перевезень, виконаних автоперевізниками міста, становила 4% та 15,5% відповідно.

Транспортна мережа району (включаючи місто) станом на 1 січня 2014р. включала 433,9 км автомобільних доріг загального користування, з них 98,4% – з твердим покриттям.

Головне управління статистики у Чернігівській області