back

Повідомлення ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при Ніжинській районній державній адміністрації

14 січня 2011

Установчі збори з формування складу громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації відбудуться 3 лютого 2011 року в залі райдержадміністрації(вул.Батюка,5-а) об 11.00.

Громадська рада при райдержадміністрації як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган утворюється на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010року №996 для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Склад громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадянської ради та внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад громадської ради буде визначено установчими зборами на строк у два роки.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України(далі – інститути громадянського суспільства). До складу громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Членство в громадській раді є індивідуальним.

Для участі в установчих зборах у строк до 25 січня 2011року до ініціативної групи(вул.Батюка, 5-а, сектор внутрішньої політики РДА) необхідно подати заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються :
- рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства; - копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
- інформацію про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років. Відповідальна особа – Мордач Наталія Лазарівна( сектор з питань внутрішньої політики РДА, каб.№20).

Склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при райдержадміністрації:
1.Карпенко В.М., голова районної організації ветеранів.
2.Коваль С.М., голова районної організації профспілки працівників освіти і науки.
3.Мордач Н.Л., зав сектором з питань внутрішньої політики РДА.
4.Руденко Л.М., голова районної організації профспілки працівників охорони здоров’я.
5.Солодько Ю.П., голова благодійного фонду «Районна лікарняна каса».
6.Ступак С.М., голова міськрайонної спілки ветеранів Афганістану.
7.Товстоп"ята Г.І., голова районної організації Спілка жінок України.
8.Хнипель Г.В., голова районної організації профспілки працівників споживчої кооперації.
9.Ющенко Р.С., голова районної організації профспілки працівників АПК.

Телефон для довідок : 5-46-68